IZDVOJENI OGLASI
 
stampabookmarkPovratak

Raspisuje konkurs za

Ove zime ne morate samo putovati da biste doživeli nešto novo Dovedite svet u svoj dom!




Ove zime zainteresovani svih uzrasta imaju mogućnost da ugoste inostranog volontera na 3 ili 6 nedelja i dovedu svet u svoj dom.

’’Global Host’’ program  sprovodi se u Srbiji već drugu godinu za redom i podrazumeva obezbeđivanje mesta za boravak studentima volonterima koji iz raznih zemalja sveta dolaze u našu zemlju na volontersku praksu. Do sada je u ovom programu učestvovalo više od 30 ljudi iz Srbije, gde su se upoznali sa više od 10 kultura i tradicija. Učesnici ovog programa imali su priliku da na jedan sasvim novi način upoznaju drugu kulturu, steknu vredna prijateljstva, kao i da usavrše jedan od stranih jezika.

Ovog puta posetiće nas volonteri iz raznih krajeva Italije, Rusije, Tunisa, Grčke i Turske, koji će raditi na projektima u osnovnim i srednjim školama, bolnicama i drugim institucijama u većim gradovima kako bi doprineli razvoju zajednice i podstakli multikulturalnost među nama.

’’Global Host’’ programom takođe želimo da razbijemo stereotipe među različitim kulturama. Svi znamo da su stanovnici Italije i Grčke često okarakterisani kao glasni, muškarci kao mamini sinovi, a žene kao tatine ćerke, za Turke često kažu da im je jedina opsesija da kupe novi Mercedes, a za Ruse da nemaju baš neki humor i često vole da popiju.

Međutim, koliko smo mi zaista upoznati sa ovim kulturama? Koliko smo spremni da ih otkrijemo u potpunosti?

U narednom periodu „Global Host“ program biće prisutan u 5 gradova: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Valjevu. Pozivamo sve koji su zainteresovani da u svoj dom prime studenta iz inostranstva na period od 3 ili 6 nedelja da se prijave, a zauzvrat dobiju bogato iskustvo, nova znanja o različitim kulturama sveta, ali i šansu da odu na volontersku praksu u inostranstvo.

Ove zime ne morate samo putovati da biste doživeli nešto novo. Dovedite svet u svoj dom!


Link za prijavu i više informacija: http://aiesec.org.rs/global-host/
Gradovi: Beograd, Kragujevac, Niš, Novi Sad, Valjevo
Kategorije: Mediji, kultura, muzika
Rok za konkurisanje: 31.12.2015.god. u 23:59
Vaše ime
Poslati na E-mail