IZDVOJENI OGLASI
 
stampabookmarkPovratak

Raspisuje konkurs za

Volonterski kamp


Sanjaš o aktivnom letu? Želja ti je da upoznaš i družiš se sa ljudima iz celog sveta? Voleo/la bi da svoju omiljenu destinaciju upoznaš kroz oči lokalnog stanovništva? Veruješ da volontiranjem možeš promeniti svet?

Volonterski centar Vojvodine ti nudi priliku da se prijaviš na neki od volonterskih radnih i studijskih kampova organizovanih u okviru međunarodne mreže organizacija Service Civil International. Volonterski kampovi su kratkoročni volonterski programi koji traju oko dve nedelje, i na kojima se okupljaju ljudi iz celog sveta. Oni zajedno rade i žive, razmenjuju iskustva i stiču nova, kao i nove veštine i poznanstva, pa i prijateljstva za ceo život! To znači da ukoliko ovo leto želiš negde da otputuješ, to možeš učiniti na potpuno novi i neponovljivi način!

Uslovi učešća:

Pravo učešća na kampovima imaju svi, bez obzira na obrazovanje, struku i prethodna iskustva – potrebna je samo volja! Ukoliko ne volite da putujete sami na kamp se možete prijaviti i sa prijateljem/prijateljicom, partnerom/partnerkom, detetom, drugim članom porodice, a neretko i kućnim ljubimcem! Bitno je napomenuti i da gornja granica u godinama ne postoji, dok je minimalna starosna dob za kampove u inostranstvu 18, a za kampove u Srbiji 16 godina.

Troškovi učešća:

Prijavna taksa za kamp iznosi 2000 ili 4000 dinara (u zavisnosti od lokacije kampa), volonteri sami snose troškove prevoza i vize, ukoliko je ona potrebna. Kao naknada za rad obezbeđeni su besplatna hrana i smeštaj kao i neke slobodne aktivnosti.

Sve kampove koje trenutno imamo u ponudi možete naći u online bazi kampova (www.workcamps.info), a naše predloge za ovu nedelju možeš pročitati u nastavku teksta.

 
Volontiraj u inostranstvu i doživi nezaboravno iskustvo u:

Francuskoj
Medieval Castle of Blâmont (Blamont, 1. – 21. jul)

Zajedno sa volonterima iz celog sveta možeš raditi na očuvanju srednjevekovnog zamka na istoku Francuske, održavanju vegetacije i restauraciji unutrašnjosti starih tornjeva. Praktičnim radom naučićeš mnogo o važnosti postojanja i održavanja nacionalnih spomenika, očuvanju kulture i nasleđa ovog malog mesta u Francuskoj.


 

Finskoj
Farming Community (Helsinki, 24. jun – 8. jul)

Ovaj kamp je pravi izbor ukoliko želiš da naučiš sve o konceptu partnerske agrikulture i zajedničke (deljene) gradske bašte koja je dostupna svim stanovnicima Helsinkija.

Uz pomoć iskusnih baštovana steći ćeš kako teorijska tako i praktična iskustva rada u organskoj bašti, što igra ključnu ulogu ukoliko želiš da naučiš kako jednog dana i sam/a da uzgajaš sopstvenu hranu!


 

Albaniji
Inclusion through art, creativity and social entertainment (Tirana, 20. – 29. septembar)

Ukoliko misliš da imaš previše kreativne energije, i želiš da je usmeriš na nešto izuzetno korisno – ovaj kamp sa temom osnaživanja dece i mladih iz ranjivih grupa je pravi izbor za tebe!

Radno vreme je od 4 do 6 sati dnevno i provešćeš ga u osmišljanju i izvođenju zanimljivih i zabavnih radionica i edukativnih aktivnosti za decu i mlade. A budući da se kamp održava u Tirani, slobodno vreme možeš provesti otkrivajući čari prelepe albanske prestonice kao i drugih okolnih mesta.


 

Češkoj
Children Summer Camp (Jizbice, 28. jun – 10. jul)

Ovaj kamp takođe poziva sve volontere zainteresovane za rad sa decom, kao i one sa iskustvom rada sa decom obolelom od autizma.

Volontere najpre čeka fizički rad u vidu pripreme letnjeg dečjeg kampa pre dolaska dece (premeštanje nameštaja, čišćenje, uređenje prostora), dok je tokom samog kampa posao više okrenut na organizovanju i sprovođenju radionica, kao i pomoć deci da učestvuju i uživaju u svim aktivnostima kampa.


 

Hong Kongu
Global Citizenship Workcamp (Hong Kong, 30. jun – 8. jul)

Ovaj kamp je pravi izbor ukoliko te zanima obrazovni sistem i kultura Hong Konga. U saradnji sa 7 srednjih škola, SCI Hong Kong sprovodi Global Education projekat, koji za cilj ima podučavanje i razvijanje kapaciteta učenika u Hong Kongu na temu aktivnog građanstva i pripadnosti globalnoj zajednici.

Volonteri će pomoći u izvođenju radionica i pripremanju hrane u vreme obuka u okviru projekta.


 

Ukoliko imaš bilo kakva pitanja možeš se nam uvek pisati na outgoing@volontiraj.rs

Gradovi: Inostranstvo
Kategorije: Ostalo
Rok za konkurisanje: 12.07.2018.god. u 23:59
Vaše ime
Poslati na E-mail