PRAKSE NA FACEBOOK-u
stampabookmarkPovratak

Raspisuje konkurs za

Volonter - JKP „Gradske pijace“ Beograd


Broj mesta 6
Lokacija Beograd – Rad u kancelariji i na terenu

Opis
 • angažovanje na pijacama;
 • ružanje korisnih informacija korisnicima pijačnih usluga;
 • pomaganje u obavljanju administrativnih poslova u direkciji preduzeća
 • učestvovanje u realizaciji promotivnih aktivnosti Preduzeća

Volonteri se vršenjem volonterskih usluga i aktivnosti istovremeno osposobljavaju za volontiranje i to na sledeći način: 
 •  Upoznavanjem sa radom pijaca Volonteri se tokom realizacije projekta Volonterski centar na oglednim primerima upoznaju se sa opštim aktima Preduzeća i zakonskim propisima, koji su od značaja za obavljanje delatnosti Preduzeća. Lica koja obavljaju volontersku praksu su 4 dana u nedelji, prisutna na pijacama. U direktnom kontaktu sa zakupcima, odnosno poljoprivrednim proizvođačima imaju priliku da se upoznaju sa problemima i realnim stanjem srpske poljoprivrede. Zakupci mogu da saznaju aktuelne mere podrške Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijata za privredu Grada Beograda, savremene mere za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i procedure zakupa pijačnih kapaciteta, kao i mnoge druge korisne savete i informacije. 
 • Posetama seminarima o unapređenjima poljoprivredne proizvodnje Volonteri – apsolventi već stečeno znanje na svojim fakultetima oplemenjuju i osavremenjuju posetom seminarima iz oblasti poljoprivrede, gde imaju priliku da saznaju najsavremenije metode stakleničke proizvodnje, agro-tehničke mere neophodne za maksimiziranje prinosa, kao i ostvarivanjem novih kontakata sa svojim kolegama širom Srbije. 
 • Posetama manifestacija iz oblasti poljoprivrede Odavno se zna da teorija i praksa imaju dobar efekat jedino ako se povežu, tako volonteri imaju brojne prilike, pri posetama sajmovima i manifestacijama koje se tiču poljoprivredne proizvodnje, da se upoznaju sa realnim problemima i njihovim rešenjima od ljudi koji su u primarnoj proizvodnji, da razmene iskustva i dobiju nova saznanja.
 •  Prisustvovanjem promotivnim aktivnostima Preduzeća Volonteri prisustvuju prilikom realizacije promotivnih aktivnosti Preduzeća i pružaju podršku licima koja učestvuju. 
 •  Posetama poljoprivrednih gazdinstava Volonteri obilaze poljoprivredna gazdinstva, koja izlažu poljoprivredne proizvode na beogradskim pijacama i snabdevaju građane zdravim i svežim namirnicama. Cilj posete je upoznavanje mladih sa mogućnostima i prednostima pokretanja sopstvenog biznisa, koji je vezan za poljoprivrednu proizvodnju. Volonteri imaju priliku da čuju korisne informacije i primere dobre prakse iz poljoprivredne proizvodnje. U toku posete volonteri se upoznaju sa procesima proizvodnje, prerade, prednostima u korišćenju u svakodnevnoj ishrani, kao i plasmanom proizvoda u Srbiji i inostranstvu.
 
Ugovor o volontiranju zaključuje se na period od devet meseci, a nakon isteka volonterskog angažovanja, volonteru se izdaje potvrda, koja sadrži lične podatke o volonteru, korisniku i organizatoru volontiranja, kratak opis volonterskih usluga i aktivnosti, trajanje volontiranja i podatke o osposobljavanju volontera tokom volontiranja. 

Uslovi
 • VII stepen stručne spreme – apsolventi/ diplomirani studenti Poljoprivrednog fakulteta, Pravnog , Ekonomskog fakulteta i Fakulteta veterinarske medicine
 • Poznavanje rada na racunaru (MS office i Internet)
 • Poznavanje engleskog jezika  (viši nivo)

Način prijave

1. Radnu biografiju i motivaciono pismo poslati na vlakovski@bgpijace.rs

2. Popunite i formular za evidenciju prijave na: http://goo.gl/forms/dwFQt48cpV

Rok za prijavu 12/11/2018
Trajanje 9 meseci
Mentorska podrška Da
Plata Da, nadoknada za javni prevoz i topli obrok
Gradovi: Beograd
Kategorije: Ostalo
Rok za konkurisanje: 12.11.2018.god. u 23:59
Vaše ime
Poslati na E-mail