IZDVOJENI OGLASI
 
PRAKSE NA FACEBOOK-u

Skromni milijarder pretekao Gejtsa, šta radi sad?

Amansio Ortega sada najbogatiji čovek, osnivač Inditeksa koji je vlasnik Zare, kupio je oblakoder za 490 miliona evra.

Reč je o najpoznatijem oblakoderu u Madridu, poznat kao “Torre Picasso”, a zgrada ima 43 sprata. Ortega ga je pazario preko svog invesicionog fonda.

Kupovina je još jedan korak ovog slavnog milijardera u nastojanju da izgradi imperiju od svojih kompanija.

Pre pet godina Ortega je odlučio da vođenje svog modnog carstva prepusti drugima na upravljanje, iako je zadržao 60% vlasništva. Iz tog razloga je poslednjih nekoliko godina usmerio pažnju na to da iskoristi ekonomsku krizu i pad cena nekretnina na svetskom tržištu.

Danas poseduje oko 26 zgrada širom sveta čija se vrednost procenjuje na oko 5 milijardi dolara.

U njegovom portfoliju su i četiri nove zgrade u Madridu, Njujorku i Londonu, ukupne vrednosti oko 830 miliona dolara, a u njegovom vlasništvu je i jedan od najluksuznijih hotela u Americi, "Epic Residences & Hotel" u Majamiju. Čak je postao najbogatiji vlasnik nekretnina u Velikoj Britaniji, prestigavši u tome i Vojvodu od Vestminstera.

Gas, bankarstvo i turizam su ostale grane u koje Ortega ulaže svoj novac, a investirao je i u Fondaciju "Paideia" .

Na pragu devete decenije života, nastavlja da važi za jednog od najnedostupnijih bogataša za medije. Uvek se trudio da koliko god je moguće sačuva svoju privatnost i privatnost svoje porodice. Kako je sam rekao jednom prilikom: "Dovoljno je da se u novinama čovek pojavi tri puta u životu - kad se rodi, kad se oženi i kad umre”.