IZDVOJENI OGLASI
 
PRAKSE NA FACEBOOK-u

Studenti na praksi u javnim preduzećima i institucijama

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević potpisali su danas Protokol o saradnji, na osnovu kojeg će biti omogućena stručna praksa za studente sa 10 fakulteta

Reč je o 359 studenata, koji će sticati radno iskustvo u javnim preduzećima i institucijama iz resora Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Konkurs će biti objavljen danas na sajtovima Univerziteta u Beogradu i Centra za razvoj karijere, gde se studenti mogu informisati o potrebnoj dokumentaciji.

Mihajlović je, nakon potpisivanja pomenutog protokola, ocenila da je to najbolji način da studenti, osim stečenog znanja na fakultetu, steknu i značajno iskustvo iz prakse.

Ona je istovremeno izrazila nadu da će studenti u agencijama i institucijama biti zainteresovani za posao i da će zanimanje koje su odabrali dodatno zavoleti.

To će im biti još jedan fakultet i nadam se da će ih preduzeća u kojima će pohađati praksu i zadržati, istakla je Mihajlović, dodavši da će studenti na taj način sticati praktična znanja za oblasti za koje su se obrazovali.

Bumbaširević je naveo da Beogradski univerzitet, osim kvalitetnog obrazovanja, nastoji da pruži dodatnu podršku studentima i pripremi ih za budući poziv.

On je podsetio na to da je iz tog razloga 2006. godine otvoren Centar za razvoj karijere, koji ima za cilj da studenti steknu određene veštine i radna iskustva.

Prema njegovim rečima, pomenuti centar posreduje sa kompanijama i firmama kako bi se značajan broj studenata dodatno obučio.

Studenti će praksu obavljati u narednih godinu dana u tri različita ciklusa, pri čemu je u prvom ciklusu, od novembra do februara, planirano 114 mesta.

Na praksu se mogu prijaviti studenti Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Tehnološko-metalurškog, Rudarsko-geološkog, Fizičkog, Pravnog, Ekonomskog, Filološkog i Arhitektonskog fakulteta, kao i FON-a.

Studenti će praksu obavljati u "Železnicama Srbije", "Putevima Srbije", Aerodromu "Nikola Tesla", "Er Srbiji", Kontroli letenja Srbije i Crne Gore, JAT tehnici, "Institutu za puteve", Saobraćajnom institutu CIP, agencijama i sektorima unutar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 .